130 of 110


In Nederland verhoogt de regering de maximumsnelheid op sommige snelwegen naar 130 km/uur. Een leuke verkiezingsstunt: hardrijden is een hobby van de rechtse hardwerkende Nederlanders. Maxime Verhagen maakt zich geen zorgen om de oplopende olieprijs en het financieringstekort.
In Spanje betekent regeren nog verder vooruitzien. Hardrijden kost meer brandstof, het is energieverspilling. De Spaanse minister van Economische Zaken maakt zich wel zorgen om de steeds hogere rekening voor invoer van aardolie. De Spaanse regering verlaagt de maximumsnelheid van 120 naar 110 km/uur. Zo wordt er efficiënter gebruikt gemaakt van de dure olie. En het vermindert de smog.

De verlaging van de maximumsnelheid maakt deel uit van een breder energiebesparingsplan. De Spaanse regering gaat ook het openbaar vervoer stimuleren en de straatverlichting zuiniger maken. Spanje is gevoeliger voor de hoge olieprijs omdat 50% van alle energie uit aardolie wordt gehaald.

In Nederland steken we ons hoofd nog 4 jaar in het zand.
Minister Verhagen denkt dat we met olie uit Drenthe gewoon 130 km/uur kunnen blijven rijden. En hij zingt mee met Sheryl Crow:

Gasoline
Will be free, will be free
Gasoline
Will be free, will be free

2 gedachten over “130 of 110

 1. Rob Alberts

  Ik reis steeds minder ver weg. Toch maak ik mij zorgen want zoveel andere dingen zullen duurder worden met het dreigende tekort aan fossiele brandstoffen.
  Kan ik nog meer bezuinigen?
  Voor anderen is de klap op te vangen door het reizen en forenzen te verminderen.

  Komt er straks een oplaadbaar accuutje op mijn fiets?

  Bezorgde groet.

 2. Verrekijker

  De maximumsnelheid naar 130 km/u is een uitstekende maatregel. Door de hoge benzineaccijns vloeit er veel geld in de staatskas. Ik moet er niet aan denken wat er met dat geld van die patsers gebeurt als het niet in de staatskas verdwijnt 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s