Waar zijn de moslim-terroristen?

In de zomer van 2006 werd men op vliegvelden over de hele wereld erg bang van flesjes water of contactlensvloeistof. Geheime diensten hadden een plan ontdekt om met vloeibare explosieven terroristische aanslagen te plegen.
Het plan is nooit ten uitvoer gebracht.
Er zijn wel mensen veroordeeld voor het maken van plannen en die kregen zeer zware straffen.

De autoriteiten voerden strenge controles in om vloeistoffen uit de handbagage van passagiers te weren.
De oogst van de controles was erg mager: er zijn nooit terroristen aangehouden met explosieve vloeistoffen bij zich.

Op Eerste Kerstdag 2009 was het weer raak. Een terrorist probeerde de explosieven, die hij in zijn onderbroek had verstopt aan te steken. Nou ja, explosieven. Het leek meer op Bengaals vuur. De ‘aanslag’ mislukte, maar er werden wel overal ter wereld bodyscanners geplaatst om de andere terroristen te kunnen tegenhouden voordat ze aan boord gingen.
Het resultaat van de bodyscanners is uiterst mager. Er is geen enkele terrorist meer opgepakt met explosieven in zijn schoenen of in zijn onderbroek. Umar Farouk Abdulmutullah was de enige. En uitgerekend bij hem mislukt de aanslag.

De autoriteiten berichten via de media nog altijd over Al Qaeda en de aanslagen, die voorbereid worden. De media kloppen deze bedreiging gretig op. Maar de werkelijkheid staat in groot contrast met deze berichten.
In Europa en Noord-Amerika komen de gevaarlijkste terroristen niet verder dan auto’s met gasflessen en vuurwerkbommetjes bij IKEA.
Ontspoorde eenlingen zoals KarsT T. en Tristan van der V. maakten meer slachtoffers dan Al Qaeda.

In Pakistan, Afghanistan en Irak zijn autobommen en zelfmoordterroristen een alledaagse dreiging. In Nederland hebben we een dikbetaalde Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, die wanhopig probeert vol te houden dat Al Qaeda de dood van Osama Bin Laden bloedig zal wreken.
Wat mij betreft wordt de Nationaal Coordinator Bangmakerij wegbezuinigd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s