Export-problematique

Alles wat de mensen in het land Problematique maken en verbouwen wordt geëxporteerd. Er blijft niets in het land zelf. Zuivel, landbouwprodukten, vlees, aardgas, auto’s en gloeilampen: alles gaat naar het buitenland.

Hoe dat precies zo gekomen is weet niemand meer, maar het heeft waarschijnlijk te maken met exportsubsidies. De Problematicanen kunnen gewoon meer verdienen als ze hun spullen naar het buitenland exporteren. De exportsubsidies stimuleren de economie: ze zorgen ervoor, dat iedereen hard werkt, nooit te laat komt en nooit ziek is.
De subsidies worden aangemaakt door banken, gewoon door wat toetsen aan te slaan op een keyboard of door geld te drukken.
Het schijnt dat de rest van de wereld meer dan genoeg geld heeft of leent om al die dingen, die Problematique exporteert te kunnen betalen.

Alles wat de Problematicanen nodig hebben, wordt geïmporteerd. En dat vinden ze de normaalste zaak van de wereld. Ze hopen alleen, dat er geen ziekte verwekkende bacteriën zitten op de dingen, die ze importeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s