Waarom zijn die snelle vluchtauto’s eigenlijk te koop in Nederland?

Minister Maxime Verhagen denkt dat inzet van legerhelikopter de oplossing is om bankrovers die met 250 km/uur over de snelweg racen, aan te houden.
Knevel en van de Brink slikten hun kritische vragen over zoveel domheid in: het is tenslotte een minister, die zet je niet voor schut.

Als oud-minister van Economische Zaken had Maxime Verhagen de vlucht van de bankrovers kunnen voorkomen. De supersnelle Audi RS6 en de BMW M5 waar overvallers afgelopen donderdag ontsnapten, worden niet in Nederland gemaakt.
Ze zijn in Nederland ingevoerd en het Ministerie van Economische Zaken heeft een invoervergunning voor deze racemonsters verleend.
De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) keurt alle auto’s, die worden ingevoerd. En kennelijk vindt de overheid het geen probleem dat er in Nederland auto’s rondrijden, die 250 km/uur halen. De regels om auto’s in te voeren worden juist steeds verder versoepeld.
De markt in NL voor dit soort racemonsters is erg klein. Maar weinig mensen hebben de behoefte en het geld om zo’n supersnelle auto met veel vermogen te kopen. Je mag nergens harder rijden dan 130.

Er mogen geen paddo’s verkocht worden, want dat is een gevaar voor de Volksgezondheid. Maar de auto, waarin een jongetje van 19 300 km/uur haalde, is kennelijk niet gevaarlijk genoeg om te verbieden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s