Energiebron van de toekomst: dilithium

In een Gallup poll, die vandaag gepubliceerd werd, kozen Amerikanen dilithium-kristallen als de “meest waarschijnlijke” energiebron van de toekomst voor auto’s en energiecentrales. Maar liefst 84% van de Amerikanen kiezen voor deze kristallen boven andere opties, waaronder kernenergie, waterstof, maïs-ethanol, schaliegas, en zonnepanelen. Respondenten gaven aan dat dilithium-kristallen favoriet zijn omdat ze schone energie geven en zeer betrouwbaar zijn: in 726 afleveringen van Star Trek leverden de kristallen zonder problemen de energie voor de ruimteschepen van de Federatie.

Professor Stephen Palmer, van het MIT, beweert dat dilithium kristallen “letterlijk onbegrensde mogelijkheden” bieden voor de toekomst van energie. “Op basis van mijn onderzoek, nauwkeurige observatie van meer dan tienduizend uur van Deep Space Nine en Voyager, concludeer ik dat dilithium kristallen een vrijwel oneindige capaciteit hebben voor de opwekking van elektriciteit. ”

Palmer legt uit: “De kristallen leveren stroom voor warpdrives door het kanaliseren van electro-plasma dat vrijkomt door de wederzijdse vernietiging van antimaterie. En nadat Spock en Scotty het probleem van de geleidelijke dekristallisatie oplosten tijdens hun tijdreizen in de drieentwintigste eeuw, ligt deze energie ook voor ons binnen handbereik.”

N.a.v. de resultaten van de poll pleiten verschillende Amerikaanse senatoren voor meer financiële middelen van de NASA, dat de afgelopen jaren getroffen werd door bezuinigingen. Anthony Baden (R-NY), zei: “Volgens een aantal populaire tv-shows, zijn dilithium kristallen de brandstof van morgen. Onze enige probleem lijkt het verkrijgen van de kristallen van de planeet Rura Penthe in het Klingon Rijk. Als we een warp drive kunnen bemachtigen, misschien van de Chinezen, kunnen we deze dilithiumkristallen voor de volgende verkiezingen in onze kerncentrales hebben. ”

Hoewel sommige sceptici de kristallen ‘een onbewezen technologie’ noemen, meent de meerderheid van de respondenten (milieuactivisten, politici en lobbyisten van big oil) dat de Verenigde Staten snel moeten overschakelen op deze koolstofarme brandstof. Sarah Train, een student in Massachusetts, zei: “Gratis stroom? Lijkt me een goed idee. Dus waarom gebruiken we die kristallen nog niet? De treehuggers liggen zeker dwars, of de bureaucraten, of misschien allebei.

Een grass-roots duurzaamheidgroep, Transition US, noemt dilithium kristallen ‘science fiction’ en stelt als alternatief voor dat kleine gemeenschappen worden opgebouwd, die minder afhankelijk zijn van elektriciteit en vloeibare brandstof. Raven Baker, woordvoerder van TUS, zegt: “Wacht niet tot de overheid of bedrijven een wonder verrichten. Verbouw wat te eten, maak eenvoudige apparaten en wek zelfstandig je eigen energie op. Bespaar. Maak steden kleiner en verminder de afhankelijkheid van transport”.

Joe Burns, een ingenieur in Atlanta, smaalde over deze aanbevelingen: “Gemeenschap -..? Kan iemand me uitleggen hoe mijn SUV kan blijven rijden op de opbrengsten uit een tuin?
“Ik wil een realistisch antwoord op onze problemen en dilithium kristallen lijken de perfecte oplossing.”

Origineel: Christine Patton (Peakoil Hausfrau)

2 gedachten over “Energiebron van de toekomst: dilithium

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s