Geen slachtoffers in de derde wolkenkrabber

Na de Twin Towers stortte er nog een derde wolkenkrabber in op 11 sep. 2001. Er worden deze dagen veel TV-programma’s gewijd aan die dag en de instorting van de Twin Towers. Maar in geen enkel programma zul je WTC7, de derde wolkenkrabber (47 verdiepingen, 176 meter hoog) zien instorten.

De instorting vond plaats zeven uur na de instorting van de Twin Towers en duurde slechts 7 sec. Er vielen geen slachtoffers bij, want het gebouw was al zeven uur voor de instorting ontruimd.

Tijdens de reddingswerkzaamheden kon men de puinhoop van WTC7 negeren. Daar hoefde men niet te zoeken naar overlevenden en ook niet naar de zwarte dozen van een vliegtuig. WTC7 werd niet geraakt door een vliegtuig.

Toch begon men direct met het opruimen van de puinhoop van WTC7, alsof men mankracht genoeg had en geen andere prioriteiten.

In 2008 (!!) publiceerde het National Institute of Standards and Technology (NIST) een rapport over WTC7. NIST wees de brand in de kantoren aan als de hoofdoorzaak voor de instorting. Het instituut kwam tot deze conclusie zonder dat men de stalen constructiebalken had onderzocht en ondanks het feit dat nog nooit eerder een flatgebouw compleet is ingestort als gevolg van een beperkte brand.

In mijn eigen woonplaats (Delft) brandde in 2008 het gebouw van de faculteit Bouwkunde 10 uur lang als een fakkel.

Aan het eind van de dag stortte slechts een klein deel (één zijmuur) in. Het ongeschonden deel van het gebouw biedt weerstand en vangt het neerstortende puin op. De instorting van de 15 verdiepingen duurt ruim 6 seconden.

Het heeft nog maanden geduurd voordat de rest van de constructie was gesloopt.

WTC7 was het derde flatgebouw dat instortte op die 11e september. Drie wolkenkrabbers op een halve vierkante kilometer binnen 10 uur tijd compleet ingestort.

Advertenties

8 gedachten over “Geen slachtoffers in de derde wolkenkrabber

 1. Henk Daalder Duurzame Brabanders

  Iedereen ziet dat dit gebouw, WTC7, wordt opgeblazewn door kundige sloop sloop specialisten. Dat zie je bijv aan het midden gedeelte van het dak dan net even sneller zakt dat de buitenkant.

  Dit is de standaard techniek om een gebouw niet naar buiten te laten vallen.

  Alleen laffe politici laten deze leugen betsaan

   1. Loek037

    Ik ga er niet inhoudelijk op in. Er is al genoeg tijd verspild met dit soort onzin. Jammer dat de cassandraclub hier nu ook aan mee doet. Valt me tegen.

 2. cassandraclub Berichtauteur

  Loek, nadenken over alternatieve verklaringen kan helemaal geen kwaad.
  Wat zijn de oorzaken voor de economische problemen? Zijn er andere factoren die bijdragen aan de opwarming van het klimaat?

  http://www.nieuwsbank.nl/inp/2011/09/16/J001.htm
  Als het Indonesische leger terreurgroepen opricht, kan er dan ook in andere landen een paramilitaire groep actief zijn, die aanslagen pleegt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s