Windmolens in plaats van steenkoolcentrales

In het land Problematique bouwen ze windmolens in plaats van steenkoolcentrales. Dat doen ze omdat de steenkool op zal raken, net zoals aardolie en aardgas. Misschien over 20 of 30 jaar, misschien pas over 40 jaar. Maar het zal opraken.

In de omringende landen zeggen ze dat er nog voor 100 jaar steenkool, gas en olie is. En dat het giftige CO2 gevaarlijk is. Door CO2 zal het poolijs smelten en het vaker en harder gaan stormen. Daarom moet er CO2-belasting komen op olie, gas en steenkool.

In Problematique laten de mensen zich niet bangmaken. Ze krijgen eerlijk te horen wat overstappen op windmolens betekent.

Op de dagen dat het niet waait, zal er geen elektriciteit zijn. De treinen zullen niet rijden, je hoeft niet naar je werk. Er is dan niets op TV en je kunt niet bellen.
In Problematique weten de mensen, dat al die dingen slechts mogelijk zijn door olie, gas en steenkool. En dat er in de toekomst minder treinen zullen rijden, minder gewerkt zal worden en minder TV-zenders zullen zijn. Maar in het windmolentijdperk zal er meer gewandeld worden, de mensen zullen meer vrije tijd hebben en minder TV kijken.

2 gedachten over “Windmolens in plaats van steenkoolcentrales

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s