De neerstortende satellieten

Het land Problematique heeft zelf geen satellieten in een baan om de aarde. Toen andere landen satellieten lanceerden, vroeg de regering van Problematique aan geleerden of satellieten een goed idee zijn. De geleerden zeiden: What goes up, must come down. Ooit komen die satellieten weer naar beneden en je kan dan niet voorspellen waar; misschien richten de neerstortende satellieten wel schade aan.

Een paar jaar geleden kwam er een buitenlandse satelliet naar beneden. En roodgloeiende brokstukken kwamen terecht in de hoofdstad van Problematique. Wolkenkrabber nummer 7 werd geraakt en de onderste 10 verdiepingen vlogen in brand. Als gevolg van de brand is het gebouw toen ingestort, gelukkig zonder doden of gewonden.

Na lang soebatten is de eigenaar van de wolkenkrabber schadeloos door de eigenaar van de satelliet.

De regering van Problematique besloot tot de aanleg van een satellietschild. Door radarinstallaties worden terugvallende satellieten opgespoord. En daarna kan het projectiel met een aantal anti-satellietraketten worden vernietigd.

Er cirkelen nog honderden satellieten net boven de dampkring. Daaronder het reusachtige International Space Station. Ooit zal al dat metaal weer terugvallen naar de Aarde waar het met zoveel moeite aan ontrokken werd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s