Inspirator van terroristen gedood

In Jemen is Anwar Al-Awlaki gedood door een aanval van een onbemand Amerikaans vliegtuigje (predator-drone). President Obama heeft deze moord persoonlijk goedgekeurd.(Yes, we can)
Al-Awlaki heeft zelf geen aanslagen gepleegd, maar hij heeft terroristen geïnspireerd tot het plegen van aanslagen. De Amerikaanse regering vindt kennelijk dat het inspireren tot terreuraanslagen de doodstraf verdient, het liefst zonder een eerlijk proces of de kans om zichzelf te verdedigen.

De moord op Al-Awlaki doet mij denken aan de moord op de blinde sheik Yassin door het Israelische leger. De sheik had zelf geen aanslagen gepleegd, hij zat sinds zijn 12e in een rolstoel en was bijna blind. Maar hij was een begenadigd spreker en werkte zich op tot een van de leiders van Hamas. De sheik werd ook zonder vorm van proces door een raketaanval geëlimineerd.

Er zijn meer begenadigd sprekers, die anderen inspireerden tot terreurdaden. Malcolm X, de Amerikaanse mensenrechtenactivist. Nelson Mandela, die 27 jaar in de gevangenis zat omdat hij leiding had gegeven aan de terroristische organisatie ANC.

Eigenlijk mag Geert Wilders niet ontbreken in dit lijstje.
Wilders is een begenadigd spreker en zijn toespraken in Nederland en het buitenland zetten anderen aan tot het plegen van aanslagen.
Gelukkig is er nog geen buitenlandse mogendheid, die Wilders zonder vorm van proces wil executeren. Maar ik zou er niet van opkijken als Wilders hetzelfde lot treft als Anwar Al-Awlaki en Sheik Yassin.

Een gedachte over “Inspirator van terroristen gedood

  1. erno

    Weet je, hoe abject de man ook was, de VS gaf duidelijk bevel om hem te doden i.p.v.hem voor de rechtbank te brengen.Zo doen ze dat met velen middels drones.Ligt het nou aan mij of klopt hier iets niet?Is dit nou democratie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s