Meer subsidie voor nog schonere auto’s


De Nationale Sloopregeling was een groot succes. Met een subsidie van de Nederlandse overheid kochten de eigenaren van oude vieze auto’s een schone auto, die nog zo lekker nieuw ruikt. En het was ook nog een impuls voor de economie, de autoslopers en de BOVAG.

Deze subsidieregeling verdient navolging.
Ik stel voor om het wassen en schoonmaken van auto’s te subsidiëren. De overheid moet een startersubsidie geven aan iedereen die een autowasstraat wil beginnen. En bestaande autowasserijen moeten worden vrijgesteld van omzetbelasting. Ten derde kan het BTW-tarief voor wasbeurten worden verlaagd naar 6%.
Deze subsidieregelingen zorgen niet alleen voor schonere auto’s, maar zijn ook een stimulans voor de Nederlandse economie.
Zolang de mensen zelf hun eigen auto blijven schoonmaken komt er geen werkgelegenheid bij. Als er meer auto’s tegen betaling gewassen worden, zullen er banen bijkomen.

Volgende maand zal ik komen met een voorstel om de verkoop groene auto’s te stimuleren. Misschien kunnen ook bestaande auto’s, die groen gespoten worden, voor een premie in aanmerking komen.

NB. Het wordt steeds makkelijker om dit soort absurdistische of sarcastische verhaaltjes te schrijven. Milieubewuste mensen kijken niet meer kritisch naar hun eigen ideeën en worden meegesleept door hun enthousiasme en de ‘groene industrie’.
Spaarlampen blijken veel giftiger dan gloeilampen.
Gebruik van biobrandstof houdt de brandstofprijzen kunstmatig laag en leidt tot ontbossing en hongersnood. En elektrische auto’s zijn echt een heel slecht idee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s