Amerikanen rijden steeds minder

Amerikanen rijden steeds minder in hun auto. En steeds minder jonge Amerikanen hebben een rijbewijs, volgens een onderzoek van het tijdschrift Traffic Injury Prevention.
In 1983 had 46% van de 16 jarigen in de VS een rijbewijs. In 2008 was dat nog maar 31%. Van de 18-jarigen had 80% in 1983 een rijbewijs. Dat percentage was in 2008 gedaald tot 65%. De Amerikaanse jeugd is niet langer verliefd op de auto.

Er zijn een aantal redenen waarom jongeren geen auto meer kopen. Er zijn meer jongeren werkeloos. Ze hebben vaak een hoge studieschuld en kunnen zich geen nieuwe auto van gemiddeld $29.000 veroorloven. Een tweedehands kost in de VS gemiddeld $18.000. En de jeugd woont liever in het centrum van de stad i.p.v. in de suburbs: ze kunnen makkelijker zonder auto.

De gemiddelde Amerikaan maakt steeds minder kilometers of liever gezegd miles in zijn auto. In juni 2005 bereikte het aantal gereden mijlen per hoofd van de bevolking een maximum. In de afgelopen 76 maanden is dat aantal steeds verder afgenomen.

(klik voor vergroting)

Ik denk dat in Nederland dezelfde ontwikkeling is begonnen. Het aantal jongeren met een rijbewijs zal gaan dalen. Het aantal jongeren dat een auto kan betalen zal afnemen. En het gereden aantal kilometers per hoofd van de bevolking zal gaan afnemen. Jammer dat het in Nederland niet wordt bijgehouden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s