Deja-vu: van couveusebaby’s naar martelvideo’s

Op de voorpagina van De Volkskrant lees ik een grote kop: ‘Martelvideo’ uit ziekenhuis Homs. Ik moet onmiddelijk terugdenken aan couveusebaby’s uit Kuwait.

In 1990 vielen Iraakse troepen het oliestaatje Kuwait binnen. De wereld reageerde verontwaardigd, maar aarzelde om militair in te grijpen.
De president van de Verenigde Staten, oliemiljonair Bush, wilde graag internationale steun voor een legitieme oorlog tegen de Iraakse invasie. Gelukkig kwam een Kuwaits meisje van 15 jaar in het Amerikaanse Congres vertellen over de misdaden van de Iraakse militairen.

De Iraki’s zouden de couveuses uit het ziekenhuis gestolen hebben en de baby’s hebben laten liggen op de koude ziekenhuisvloer.
De getuigenis bleek compleet gelogen.

Overal ter wereld worden mensen gemarteld. In Guantanamo Bay, in Irak, in Pakistan en ook in Afghanistan onder toeziend oog van de Amerikanen.
Ook in Syrië worden mensen gemarteld, al tientallen jaren lang. Maar ik las het nooit eerder op de voorpagina van de Volkskrant. Ik zag nog nooit eerder martelvideo’s op de website van de Volkskrant.

Kennelijk is er nu iets veranderd: nu is deze martelvideo erg belangrijk.
Ik denk dat we binnenkort ook zullen horen dat Syrische militairen gewapend met Viagra massaal vrouwen verkrachten.
Volgens mij moet er weer een oorlog verkocht worden.

Advertenties

2 gedachten over “Deja-vu: van couveusebaby’s naar martelvideo’s

  1. Hans

    Ik denk niet dat Amerika nu zit te wachten op oorlog. Niet met Syrie en niet met Iran. Al is de kans erg groot dat ze in dat laatste conflict meegezogen worden. Oorlog kost bakken met geld en dat kan Amerika nu even niet gebruiken, met hun mega groot schulden probleem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s