Het volk dat zelf sterren maakte

In een land hier niet ver vandaan leefde een volk, dat lange reizen maakte. De mensen reisden over de uitgestrekte steppen en ze voeren in hun houten schepen over de zee. Het volk had ontdekt, dat ze de sterren aan de hemel konden gebruiken om hun richting te bepalen. Met deze kennis werd reizen makkelijker, verdwalen kon haast niet meer.

Op een dag bedachten geleerden een manier om ook overdag te kunnen reizen. Er moesten kunstmatige sterren gemaakt worden, die ook overdag zichtbaar waren.
Het volk stopte met de zorg voor zieken en ouderen en begon hard te werken aan de kunstmatige sterren. Uiteindelijk waren er 32 sterren klaar. Met grote machines werden de sterren in het heelal uitgezet.

De mensen konden een klein werktuig kopen waarop ze ook overdag met de kunstmatige sterren hun richting konden bepalen. Na een paar jaar keek men niet meer naar de oude sterren, die eeuwenlang de weg hadden gewezen.

Alleen een kleine groep mensen met een donkere huidskleur keek ’s nachts nog naar de sterren. Ze gaven de sterren mooie namen: Regulus, Aldebaran, Fomalhaut. Ze zagen helden en dieren weerspiegeld in groepen sterren aan de nachtelijke hemel. Ze vertelden elkaar mooie verhalen over de sterren. Ze reisden alleen als het echt nodig was en ze bleven goed zorgen voor de zieken en ouderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s