Nederland steeds minder distributieland

In Nederland groeit het vrachtvervoer over de weg niet meer. Het aantal ton-kilometers (hoeveelheid vracht maal de afgelegde afstand) is aan het dalen.

In 1999 haalde het vrachtvervoer in Nederland nog 83,6 miljard ton-kilometers. In het topjaar 2004 was dat zelfs 89.7 miljard.

Bron: eurostat

Maar in 2010 is dat afgenomen tot 76,3 miljard.

Er rijden steeds minder vrachtwagens op de Nederlandse wegen: er is minder vracht te vervoeren. De industriële produktie daalt en de winkelverkopen nemen af.

In 2011 liggen de winkelverkopen weer op het niveau van 2005 en ik voorzie geen stijging gezien de huidige recessie, de oplopende werkeloosheid en de geplande bezuinigingen.
Het vrachtvervoer neemt af. Er hoeven geen extra autowegen meer aangelegd te worden.

Advertenties

4 gedachten over “Nederland steeds minder distributieland

  1. Hans

    Ik vind de huidige plannen van dit kabinet hypocriet en zeer ondoordacht. Men zegt dat men de problemen niet wil doorschuiven naar de volgende generatie. Kijk nu eens wat ze willen met de nieuwe hypotheken. Hopelijk komt men terug op die beslissing, dit betekent voor veel jonge mensen(met bijvoorbeeld een starterswoning) een ramp en met een beetje pech een leven vol met schulden. De huidige machthebbers, weten het wel allemaal goed te regelen, vooral voor zichzelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s