Memoires van Bin Laden belangrijker dan die van Wilders

In de week dat het boek van Geert Wilders, Marked for Death, uitkwam, publiceerde de Amerikaanse militaire academie West Point de memoires van Osama Bin Laden. De inhoud van de twee publicaties is compleet verschillend. Het werk van Bin Laden krijgt veel meer aandacht dan het boekje van Wilders. Misschien had Wilders toch de Nederlandse pers moeten uitnodigen.

Wilders koos ervoor om zijn boek te lanceren in een week dat er zeker publiciteit over Al Qaeda en Bin laden zou zijn: het is deze week precies een jaar geleden dat Bin Laden in Abottabad gedood werd door Amerikaanse mariniers.
President Obama vloog naar Afghanistan om de Amerikaanse militairen daar uit te leggen dat ze nog een jaartje moeten blijven: ook al is Bin Laden dood, de strijd is nog niet gewonnen.

Voordat Obama naar Afghanistan vloog, berichtte CNN al, dat er honderden geheime documenten van Al Qaeda waren ontdekt, gecodeerd in een bestand vermomd als pornofilm. Nieuwe details over de aanslagen in Londen van zeven (!!) jaar geleden. En nieuwe plannen van Al Qaeda om grote passagiersschepen te kapen en de opvarenden te gebruiken als gijzelaars. Ongetwijfeld afgekeken van de Palestijnen die in 1985 de Achille Lauro kaapten.
Ik vind het vreemd dat plannen voor terreuraanslagen breed worden uitgemeten in de media en dat een wetenschappelijke publicatie over het vogelgriepvirus tegengehouden wordt omdat terroristen het mogelijk kunnen nadoen.

Voor het boek van Geert Wilders moet je betalen: bij Amazon kost het $16 exclusief verzendkosten. Maar je kunt natuurlijk ook even wachten tot het in de bieb te krijgen is of bij de Slegte ligt.

De memoires van Bin Laden zijn door de militaire academie in West Point vertaald naar het Engels, geredigeerd en overgetikt. Daar zitten duizenden uren werk in, maar de Amerikanen vragen er geen geld voor. Je kunt het gedachtengoed van Bin laden gratis downloaden: in het Arabisch of de Engelse vertaling.

President Obama vindt de foto’s en de video-opnamen van de executie van Bin Laden nog steeds te gruwelijk voor publicatie. Maar de memoires van Bin Laden worden ongecensureerd verspreid. Ze zijn helemaal niet gruwelijk of gevaarlijk. Of zouden de Amerikanen de gevaarlijke, haatzaaiende passages hebben aangepast of weggelaten.

Ik kijk nog wel eens naar de laatste foto van Bin Laden. Daar zie ik een oude ongevaarlijke man, die video zit te kijken. Ik denk eigenlijk niet dat het Bin Laden zelf is, die we daar zien. Misschien is het zijn chauffeur, zijn tuinman of zijn ghostwriter.

Advertenties

Een gedachte over “Memoires van Bin Laden belangrijker dan die van Wilders

  1. NevenA

    Die ondertitel ‘Islam’s War Against the World and Me’ duidt op een stuitend narcisme. De wereld en Wilders, beide draaien om hun eigen as. Verder interesseert het me natuurlijk allemaal geen ene flikker. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s