Problematique: het nieuwe parkeren

Foto: Josa JR

In Nederland is het heel gewoon om je auto vlak voor de deur te parkeren. Vanuit je autostoel is het minder dan 100 m. lopen tot je neerploft in de driezitsbank.
In het land Problematique is het anders: daar is het verboden om binnen een kilometer van je huis te parkeren. Iedereen parkeert zijn auto op minstens 10 minuten lopen van zijn huis.

Toen deze parkeerwet werd aangenomen, was er nog veel weerstand, maar inmiddels zien de Problematicanen ook alle voordelen van het nieuwe parkeren.
Er is in de woonwijken veel ruimte. Er zijn meer bomen geplant en kinderen kunnen weer buitenspelen. Het brandstofgebruik is gedaald en er hoeft minder aardolie geïmporteerd te worden. Door de extra lichaamsbeweging is de gezondheid van de Problematicanen vooruit gegaan. Er is minder ziekteverzuim en overgewicht.

’s Nachts staan veel auto’s geparkeerd op bedrijventerreinen langs de snelweg en op de parkeerplaatsen van sportparken. Niemand laat waardevolle spullen in zijn auto liggen en autodiefstal komt niet voor.
Het kwartiertje wandelen voor je naar je werk gaat en een kwartiertje wandelen voor het avondeten bevalt heel goed. Zo goed dat men overweegt om de parkeerwet aan te passen: iedereen zal voortaan op 2 kilometer afstand van zijn huis moeten parkeren.

2 gedachten over “Problematique: het nieuwe parkeren

  1. Hans

    verslapen..veel boodschappen..met een ziek iemand/of zwangere vrouw naar het ziekenhuis..plots zien dat er wel erg veel file naar je werk staat..heel slecht weer..

    Allemaal leuk en aardig, maar in noodgevallen, kom je toch echt bekopen uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s