Ook het duurste onroerend goed daalt in waarde

André Kuipers is vermoedelijk de laatste Nederlander, die in het ISS is geweest. Het internationaal ruimtestation (ISS) is het duurste bouwwerk dat ooit is gemaakt. Er zitten miljoenen manuren arbeid in. Er zijn miljoenen vaten olie opgestookt om metaal uit de aarde te halen, op te zuiveren en in een baan om de aarde te brengen. Er is ontzettend veel elektriciteit opgewekt om het ruimtestation te kunnen maken.

Het bouwen van de pyramides en de grote Chinese muur duurde tientallen jaren. Het International Space Station werd in tieneneenhalf jaar gebouwd.
Maar het ISS is geen lang leven beschoren. In 2020 zullen de Russische autoriteiten het ruimtevaarttuig afremmen zodat het naar de aarde zal terugvallen. Dit wil men gecontroleerd laten gebeuren, om neerstorten in bewoonde gebieden te voorkomen.

Nu is het station nog miljarden waard. Maar in 2020 zal het ruimtestation waardeloos geworden zijn. Op Aarde hebben we soms grote prijsdalingen op de huizenmarkt. Maar in de ruimte is de prijsdaling astronomisch. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s