Onbemande vliegtuigen: het ultieme wapen

In de jaren 60 maakte de CIA in het geheim plannen om de Cubaanse communistische regering van Castro ten val te brengen. Eén van die plannen was om een passagiersvliegtuig tijdens de vlucht te vervangen door een onbemand vliegtuig. Dat onbemande vliegtuig zou naar Cuba doorvliegen en hopelijk door de Cubaanse luchtmacht worden neergeschoten. De hele wereld zou verontwaardigd reageren op het neerschieten van een vliegtuig vol onschuldige passagiers en sympathie opbrengen voor Amerikaans ingrijpen.

In 1984 experimenteerde NASA met onbemande vliegtuigen. Het Amerikaanse ruimtevaartbureau liet een onbemand vliegtuig neerstorten in de woestijn om het effect van vlamvertragers, toegevoegd aan de brandstof, te testen.
De test mislukte.

De Amerikaanse luchtmacht begon in de jaren 90 te experimenteren met onbemande vliegtuigen. In 1998 maakte de Global Hawk, een onbemand verkenningsvliegtuig, haar eerste vlucht.

De onbemande gevechtsvliegtuigen, waarmee de VS tegenwoordig dood en verderf zaait in Afghanistan, Pakistan, Somalië en Jemen, zijn afgeleid van de Global Hawk.
Ik vind het ongehoord dat de VS wekelijks aanvallen uitvoert met deze drones, waarbij vaak onschuldige slachtoffers vallen. Bondgenoten van de VS, zoals Nederland, protesteren niet tegen deze afschuwelijke terreurcampagne in landen, die duizenden kilometers verwijderd zijn van de VS en geen enkele bedreiging vormen.

In september 2001 vlogen twee passagiersvliegtuigen in de wolkenkrabbers van het World Trade Center. Tot op de dag van vandaag is niet met zekerheid vastgesteld of de toestellen bemand waren of op afstand bestuurd werden door terroristen.
Volgens getuigen is er radiocontact geweest met de inzittenden en de kapers in de cockpit. Maar helaas kan iedereen met een zender afgesteld op de juiste frequentie radiocontact zoeken met de verkeerstoren en met Arabische muziek op de achtergrond beweren dat hij een vliegtuig gekaapt heeft. De verkeersleiding kan onmogelijk vaststellen of een radiobericht wel of niet uit een vliegtuig komt.

De cockpitvoice-recorders uit de vliegtuigen zouden het bewijs kunnen leveren, dat de vliegtuigen bemand waren op die 11e september. Maar tot op heden zijn alle vier de zwarte dozen uit de vliegtuigen die het WTC binnenvlogen, spoorloos verdwenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s