Autoverkoop in eurozone dondert in elkaar

Casssandra blogt regelmatig over het einde van het auto-tijdperk.
In de VS daalt het aantal kilometers dat de Amerikanen rijden en de hoeveelheid brandstof die ze tanken.
In Europa daalt de benzineverkoop ook. En het aantal nieuwe auto’s dat verkocht wordt daalt spectaculair.

In de zomer van 2012 daalde de verkoop van nieuwe passagiersauto’s in de eurozone tot onder de 750.000 per maand.

De automobielbranche in Europa heeft het erg moeilijk. Autofabrieken worden gesloten en autodealers zien hun omzet kelderen. De overheden in de eurozone gaan sterk bezuinigen en de koopkracht van de Europeanen zal verder dalen. Het ziet ernaar uit dat de autoverkopen in 2013 en 2014 nog verder zullen dalen.

Misschien is er nog hoop voor de autofabrikanten en auto-dealers. Regeringen kunnen besluiten om het elektrisch rijden flink te subsidiëren.
Ik kan me voorstellen dat Europese regeringen een nieuwe sloopregeling bedenken. Waarbij je een subsidie (en een belastingvrijstelling) krijgt bij de aanschaf een elektrische auto, mits je een benzine-auto laat slopen. Deze sloopregeling zal verkocht worden als milieu-maatregel of als klimaatbeleid. Maar is feitelijk bedoeld om de zieltogende autobranche in leven te houden.

Overheden kunnen ook besluiten om grote bedragen uit te trekken voor de aanleg van laadpalen en oplaadstations voor elektrische auto’s. Ook dit zal als milieubeleid worden verkocht.

Advertenties

4 gedachten over “Autoverkoop in eurozone dondert in elkaar

  1. Hans

    Zo zou je bijvoorbeeld voor 5000 euri’s een paar leuke zonnepanelen op je huis kunnen laten leggen, verdien je ook nog wat op termijn(als je het je kunt veroorloven). En ach, die Toyota, kan echt nog wel een paar jaartjes langer mee. Geen punt.

    Ik verwacht dat de nieuwe auto verkoop zware klappen gaat krijgen. Al is het alleen maar, doordat mensen er steeds meer voor kiezen om langer door te rijden en er vervolgens achterkomen, dat hun “bolide”, na een paar jaar extra niet meer zoveel waard is. Gevolg: ze rijden hem op. De autodealers, gaan zulke mensen dus heel veel jaren, niet meer in hun showroom zien.

    1. Rarrie

      Maar daar hebben wij het volgende op gevonden : een ouderdoms-taksje invoeren, en daarbi, zo’n gecomputeriseerde 5-jaar-oude anti-roestbak valt door geen enkele “handige harry” met een schroevendraaier en een paar steeksleutels meer te onderhouden. Of waarom niet een “self destroy”-module inbouwen ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s