Hoe is het tekort aan organen ontstaan?

In de jaren 50 van de vorige eeuw was er nog geen tekort aan organen. Iedereen werd geboren met twee nieren, twee longen, één lever, één alvleesklier en één hart. Er waren dus precies genoeg organen. Als er iemand doodging, dan hoefde het nog warme lijk niet supersnel opengesneden te worden om de vitale organen eruit te halen.

Maar in de afgelopen 50 jaar is er een tekort aan organen ontstaan. Volgens mij is dat tekort aan organen opzettelijk gecreëerd.
Een kleine sekte van briljante, maar verdorven chirurgen is experimenten gaan doen, waar Dr. Mengele niet eens van durfde dromen. Mensen die ten dode opgeschreven zijn, worden nu zo lang mogelijk in leven gehouden om de vraag naar organen op te drijven. De chirurgen beloven de ten dode opgeschreven mensen dat ze genezen zullen worden met de nog warme organen van comapatienten en verkeersslachtoffers.
De chirurgen doen die belofte aan steeds meer van hun klanten ook al kunnen ze die belofte niet waarmaken. Het tekort aan organen moet immers blijven groeien.

Vijftig jaar geleden waren de organen van dode mensen niets waard. Ze werden gewoon begraven of verbrand met de rest van het lichaam. Een kleine groepje verdorven chirurgen heeft ervoor gezorgd dat er een almaar groeiende vraag naar organen is ontstaan. En de stijgende vraag leidt ertoe dat er nu organen voor geld worden verhandeld. In sommige landen leidt dit ertoe dat nog mensen in ruil voor geld een nier afstaan.

In veel landen op de wereld is helemaal geen tekort aan organen. Daar zijn ook geen verdorven chirurgen, die beloftes doen, die ze niet kunnen waarmaken.

Een gedachte over “Hoe is het tekort aan organen ontstaan?

  1. Rob Alberts

    Er is ook nog een tijd geweest dat er prachtige schilderijen gemaakt zijn van de meest onbekende onderdelen va het menselijke lichaam.
    Nu wemelt het van de youtube filmpjes ….
    Vriendelijke groet van een donor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s