Vroeger waren alle landen zelfvoorzienend in eigen energiebehoefte

Energyss

Het schijnt dat de VS in 2030 zelf zal kunnen voorzien in de eigen energiebehoefte: de Amerikanen worden dan onafhankelijk van buitenlandse energiebronnen.
Dat is eigenlijk niets nieuws. Want de VS waren de eerste 195 jaar van haar bestaan ook al zelfvoorzienend wat betreft energie.
Het is eigenlijk heel opmerkelijk dat de VS de afgelopen 40 jaar eventjes niet in de eigen energiebehoefte kunnen voorzien.

Er zijn heel wat landen op de wereld, die zelf in de eigen energiebehoefte kunnen voorzien. Rusland, Saoedi-Arabië, Venezuela, Noorwegen, Libië, Kazachstan, Iran, Irak, Algerije enzovoorts. Het is eigenlijk veel opmerkelijker als een land niet in de eigen energiebehoefte kan voorzien. Hoe heeft de regering het zover kunnen laten komen dat het land afhankelijk is geworden van buitenlandse energie?

In de toekomst zullen de VS weer in de eigen energiebehoefte gaan voorzien. Niet omdat ze zoveel olie en gas uit de bodem kunnen toveren, maar omdat olie en gas zullen opraken. Zonder fossiele brandstoffen zullen de Amerikanen het weer gewoon moeten doen met de energie, die de natuur bijna gratis aanbiedt.
Wind, stromend water en zonne-energie vastgelegd door planten in voedsel, in hout of in plantaardige olie.

In de toekomst zullen alle landen op de wereld weer zelfvoorzienend worden in hun energiebehoefte. De gaspijpleidingen, de steenkoolmijnen en de olieterminals in havens zullen niet langer gebruikt worden. We zullen ze laten liggen, omdat afbreken te veel gedoe is. Nog eeuwenlang zal de mensheid herinnerd worden aan het tijdperk van de fossiele brandstoffen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s