Peakoil en peak-aardgas in Groot-Brittannië

Sinds 2006 is Groot-Brittannië weer een netto-importeur van aardolie. De olie, die gewonnen wordt in het Britse deel van de Noordzee is te weinig om het eigen binnenlands verbruik te dekken.

ScreenHunter_01 Mar. 25 22.05

Groot-Brittannië moet daarom steeds meer aardolie invoeren. Dat merken de Britten aan hun energierekening. Elektriciteit en aardgas worden steeds duurder.

De aardgasproduktie in het Britse deel van de Noordzee daalt ook snel. Daardoor moet Groot-Brittannië steeds meer aardgas importeren.

ScreenHunter_03 Mar. 25 22.19

Door de koude winter stoken de Britten meer en is het gasverbruik hoger. Dat kun je terugzien aan de bovengrondse gasvoorraden in het Verenigd Koninkrijk. Die bevatten eind maart nog maar 10% van de hoeveelheid gas, die er aan het begin van de winter in zat. De situatie wordt nijpend.
Meer over de bovengrondse aardgasvoorraden in Europa bij paradoxnl.

Een gedachte over “Peakoil en peak-aardgas in Groot-Brittannië

  1. Hans

    141 Pond> 166 Euro is behoorlijk wat maandelijks om het huis mee te verwarmen. Natuurlijk weten we niet hoe groot dat huis dan daar is, maar hier te lande kun je daar toch een grote keet mee warmstoken.

    Energieprijzen zijn sinds 2004 daar met 160% gestegen…da’s niet mis.
    Een kameraad van me, maakte zich daar ook al zorgen over. Hij wist me nog te vertellen, dat GB, 5 kerncentrales wil gaan bouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s