Een sprong voorwaarts naar elektrische auto’s of een stapje terug naar de fiets

Het zal 20 jaar of langer duren om het Nederlandse wagenpark volledig te transformeren naar elektrische voertuigen. Het zal enorme investeringen vergen. Het zal alleen mogelijk blijken als de overheid het stimuleert door subsidie of belastingvrijstelling of door wetgeving.
Maar is het wel een goed idee om vast te houden aan het huidige paradigma van automobiliteit?

In het filmpje hieronder zie je hoe het oprukken van de auto in de Verenigde Staten de vrijheid van kinderen en de hoeveelheid lichaamsbeweging die ze krijgen steeds verder beperkt.

Kunnen we niet beter een stapje terug in de tijd doen. Minder auto’s in de steden toelaten en meer ruimte vrijmaken voor de fiets.
Nederland is al heel fietsvriendelijk. Maar als olie en benzine duurder worden, dan wordt het nog makkelijker om de auto te laten staan en ook grotere afstanden op de fiets doen.

2 gedachten over “Een sprong voorwaarts naar elektrische auto’s of een stapje terug naar de fiets

  1. roland

    Verbazend dat groeperingen die voorheen tegen de auto waren, nu voor e-auto subsidie zijn, terwijl de milieulast van accu aanzienlijk is en mogelijk de waterstofauto minder milieulastend is.

  2. 7penselen

    Ik ben nooit echt pro-auto geweest, maar de e-auto zie ik absoluut niet te zitten. Denk maar aan idd de acculast en waar halen we de groene stroom vandaan? Hoe zit het met de andere resources die ook eindig zijn? En kinderen die nog steeds NIET buiten kunnen spelen. Het concept auto is sowieso verkeerd. Een 4 persoons bak waar vaak maar 1 persoon in zit. Dus de auto moet een stuk kleiner en trager (max 50km/h). Verder zou je de woningmarkt / bedrijventerreinen moeten aanpakken opdat mensen in de zelfde plek wonen waar ze werken. Dan kan er gefietst worden. Hetzelfde geldt ook voor andere faciliteiten (winkels) Moet er alsnog dagelijks 20 a 30 km gereisd worden voor het werk, zet dan in op topfietsen zoals velomobielen. De auto heeft wat mij betreft geen toekomst.

    Voor het echte lange afstandsvervoer neemt men de trein. En trouwens een goede fiets vreet ook wat kilometers en zullen de mensen ook wat fitter en gezonder zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s