De laffe aanval: onbemande kruisraketten, onbemande drones

De laatste jaren wordt oorlog steeds veiliger voor de aanvallende partij. De VS, het meest oorlogszuchtige land van de afgelopen decennia, hebben een groot arsenaal aan onbemande wapens opgebouwd. Met deze wapens kan men aanvallen uitvoeren op de tegenpartij zonder dat de het eigen leger gevaar loopt.

Kruisraketten
Kruisraketten zijn onbemand en kunnen geprogrammeerd worden om via een bepaalde route een van tevoren bepaald doel te vernietigen. Dat kan een bunker zijn, of een wapenopslagplaats of een commandocentrum.
De VS gebruikt al kruisraketten sinds de eerste Golfoorlog in 1991. In 1999 werden kruisraketten door president Clinton ingezet tegen Servië.
Tijdens de tweede Golfoorlog (ook wel Irakoorlog) werden opnieuw honderden kruisraketten afgevuurd. Bij de militaire actie in Libië tegen het regime van kolonel Gadafi werden ook kruisraketten gebruikt.

Drones
De huidige Amerikaanse president Obama gebruikt vaker onbemande vliegtuigen, ofwel drones, om afgelegen militaire doelen te vernietigen. Ook door het gebruik van drones vallen er geen slachtoffers onder de eigen strijdkrachten. Obama zet het wapen in tegen opstandelingen in Jemen, Somalië, Pakistan en Afghanistan.
Er is veel discussie over de morele en ethische aspecten van het gebruik van onbemande vliegtuigen. Maar voorlopig blijft de VS drones inzetten op duizenden kilometers afstand van het Amerikaanse vasteland.

In 1945 voerden de Verenigde Staten een afschuwelijk laffe aanval uit op de onschuldige burgerbevolking van Hirosjima en Nagasaki.
De vliegtuigbemanningen, die de atoombommen afwierpen, keerden onbeschoten terug op hun basis. In Hirosjima en Nagasaki vielen meer dan 250.000 slachtoffers. Het is uitermate hypocriet dat de VS menen dat zij de aangewezen natie zijn om op te treden tegen het gebruik van massavernietigingswapens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s