Autoverkopen in de eurozone 7,5% lager dan in 2012

Over de eerste 8 maanden van 2013 werden in de eurozone 5,60 miljoen nieuwe kentekens geregistreerd voor personenauto’s. In dezelfde periode van 2012 was dat nog 6,07 miljoen. In 2013 zijn tot en met de maand augustus 7,7% minder nieuwe kentekens geregistreerd.

In de afgelopen maand (augustus) werden in de eurozone 708422
nieuwe kentekens voor personenauto’s uitgegeven. In augustus 2012 lag dat aantal bijna 29000 kentekens(4%) hoger op 737376.
In de grafiek hieronder is de dalende trend in de autoverkoop duidelijk zichtbaar.

eu17passcarregistrat

Bron: ECB Statistical Data Warehouse

Advertenties

7 gedachten over “Autoverkopen in de eurozone 7,5% lager dan in 2012

 1. NevenA

  Ik lees de laatste dagen allemaal positieve verhalen over de huizenmarkt in Nederland. Dat de verkopen weer aantrekken en dat het dieptepunt bijna bereikt is. Wordt het belletje weer opgeblazen?

  1. Hans Verbeek

   Ik denk dat we een treedje zijn afgedaald, Neven. Het komend jaar lijkt de krimp te stoppen, geholpen door het financieringstekort en de oplopende schulden, totdat we weer een stapje terug moeten doen.

  1. NevenA

   In principe wel, maar als de hele politiek, samenleving, cultuur, media, universiteiten, etc, is ingesteld op economische groei (althans, de arbitrair gekozen definitie daarvan: zoveel mogelijk grondstoffen zo snel mogelijk tot gif en afval verwerken), dan leiden dit soort feiten tot een onherroepelijk instorten van het kaartenhuis. Al gaat dat nog wel even duren.

   Onze overdadige welvaart is gebouwd op het drijfzand van fossiele brandstoffen.

 2. Hans

  Wel opvallend, dat het in Nederland zo hard daalt Europees gezien met de autoverkopen. Dat zie je momenteel in geen enkel ander land in de Europese unie. Zo vind ik het verhogen van de accijns op alcohol van 5,75% toch wel aan de erg hoge kant(begrijp me niet verkeerd, drink er zelf maar zeer weinig van). Kan me goed voorstellen dat zo’n maatregel bijvoorbeeld, mensen erg afschrikt.

 3. Hiriotapa

  Ik wens niemand ellende toe, integendeel. Feit is en blijft dat ellende en chaos helaas onvermijdelijk lijken te zijn. De samenleving zoals we die kennen, zal met grote zekerheid, volkomen over de kop gaan. We gaan weer terug naar af. Over een paar jaar zijn fiets, benenwagen en wellicht paard en wagen weer de vervoersmiddelen. Wellicht dat er wel wat auto’s blijven rijden, hier en daar misschien nog een bus of een trein, maar veel zal het niet zijn. Het tijdperk na de instorting van de huidige samenleving zal er rooskleurig uitzien: veel groen, veel natuur, veel liefde voor elkaar en andere levende dieren, veel spirituele ontwikkelingen, weinig materialisme (omdat men in ziet dat het tot niets leidt).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s