Het volk dat de aarde deed beven

In een land hier ver vandaan woonde een volk dat niet van dikke, warme kleding hield. De mensen droegen zo weinig mogelijk kleren en liepen het liefst in hun blootje.

new-york-nudism-party-07-560x195

Bij toeval ontdekte het volk een warmtebron, diep onder de grond.
Door kilometersdiepe boorgaten in de bodem te maken kwam de warmtebron beschikbaar voor verwarming van alle gebouwen in het land. De inwoners waanden zich het rijkste en gelukkigste volk op aarde. Zelfs op de koudste winterdagen hoefden ze nog geen kleren aan te doen.

album_large_1532893

Maar het onttrekken van warmte aan de bodem deed de aarde bibberen en rillen. Eerst gebeurde dat zelden en nauwelijks merkbaar. Maar hoe meer warmte er uit de aarde werd gehaald, hoe heviger en frequenter het beven werd.
Pas toen de eerste huizen begonnen in te storten, begonnen de blootlopers na te denken. Misschien moesten ze toch maar dikke truien aandoen en de resterende warmte in de aarde laten zitten.

Een gedachte over “Het volk dat de aarde deed beven

  1. 7penselen

    Wat overigens ook werkt is kleiner gaan wonen. Als brandstof schaars is, is een kleiner huis een oplossing, want dan hoef je minder te verwarmen.

    Of een goede fiets kopen en naar het zuiden toe fietsen. Immers 17 miljoen mensen op dit kleine stuk grond is ook geen concept voor een zelfvoorzienende economie. En zonder deze aard-brandstoffen is er ook geen eten en andere goederen, die we in dit drukbevolkte land ons in leven houden en elders van de wereld vandaan moeten komen.

    En om ‘s-winters warm te zitten kan je natuurlijk ook nog altijd papieren met leugens en geld verbranden. [is na hyperinflatie toch weinig waard meer.]; -)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s