Steeds meer Europeanen stoppen met shoppen

Eurostat rapporteert iedere maand over de winkelverkopen in de eurozone en de Europese Unie. In het nieuwste rapport kun je lezen dat de winkelverkopen in de eurozone over december 2013 1,0% lager waren dan in december 2012. De detailhandel in de gehele Europese Unie verkocht 0.1% meer dan in december 2012.

rtlslsdec2013

De cumulatieve detailhandelverkopen over 2013 waren voor de eurozone 0,9% kleiner dan over 2012. Voor de 28 landen van de Europese Unie daalden de winkelverkopen in 2013 met 0,2% t.o.v. 2012.

Benzineverkoop in detail
Voor de eurozone was verkoop van benzine in december 2013 2,1% lager dan in december 2012. De benzineverkoop in de 28 landen van de Europese Unie daalde in december 2013 met 2,2% t.o.v. dezelfde maand een jaar eerder.
Als deze daling van de benzineverkoop zich doorzet, dan wordt de benzineverkoop in 31 jaar gehalveerd.

2 gedachten over “Steeds meer Europeanen stoppen met shoppen

 1. 7penselen

  Dat er sinds de crisis minder geld bij de gewone mens is, is zo duidelijk als het maar zijn kan. Dit komt door de economische crisis, die maar niet tot een oplossing wil komen. Iedereen zit naar de steeds grotere zeepbellen te kijken, maar we moeten niet vergeten dat voor de crisis de fikse oliewinsten naar beleggingen zochten en dat hierdoor de subprime hypotheken werden geïntroduceerd. Crisis is easy-peakoil en crisis deel 2 ( beginnend 2014-2017 ???) is peakoil.

  Zelf ben ik sowieso nooit een fan van shoppen geweest en koop alleen zaken, die ik nodig heb. Winkels laten me verder stoïcijns, want die zijn mijn beleving helemaal niet zo belangrijk. De crisis heeft er niets aan veranderd. Eerder mijn bewustwording van hoe heel de vork in de steel zit.

  PS. Verder las ik op deze site hoe men de wanhoop nabij is: https://slimbeleggen.net/geen-excuses-meer-koop-uraniumaandelen/ – Zelfs na de grootste atoomramp in Fukushima kan men nog steeds niet zonder atoomstroom.

  1. Hans Verbeek

   Bedankt voor je reactie, 7penselen.
   Ik denk dat we ook minder shoppen omdat we doorkrijgen dat we niet gelukkig worden van spullen en al helemaal niet van die goedkope wegwerptroep, die we de afgelopen 10 jaar kochten.
   We kopen minder spullen en spullen, die langer meegaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s