Minder !! Minder !! Minder stoplichten !!

In het land Problematique waren verkiezingen geweest.
De extreem-nationalistische partij had gewonnen. Aan het eind van zijn speech vroeg de winnaar van de verkiezingen aan zijn kiezers: “Willen jullie meer of minder stoplichten?”
De menigte scandeerde: “Minder!! Minder!! Minder!!”
De volksmenner beloofde:”Dan regelen we dat.”

Dashboard-Qlikview-PieterBas-Automatisering-Waste-Insight

Voor de volgende verkiezingen moesten alle stoplichten uit het land verdwijnen. Kruispunten werden vervangen door rotondes of waar het niet anders kon, door ongelijksvloerse kruisingen.
Het was een gigantische klus vergelijkbaar met het aanleggen van de Duitse Autobahnen door Hitler.
De regering haalde graafmachines en goedkope arbeidskrachten uit het buitenland. De enorme uitgaven werden betaald met geld dat vrijwel renteloos werd geleend van de Centrale Bank. Het doel, nooit meer voor een stoplicht wachten, heiligde de middelen.

Het werk kwam af. Maar het land Problematique zat diep in de schulden en balanceerde op de rand van de financiële afgrond. De goedkope buitenlandse arbeidskrachten kregen de schuld van de economische problemen.
De Problematicanen hoefden nooit meer te wachten voor een stoplicht, maar kwamen nog altijd te laat op hun werk en op afspraken.

Een gedachte over “Minder !! Minder !! Minder stoplichten !!

  1. Hans

    Tja, het is gewoon aanhaken bij de tweede wereldoorlog problematiek. Door het verdrag van Versailles(een van de hoofdoorzaken), kwamen de inwoners van Duitsland in zwaar financieel weer en waaruit uiteindelijk de tweede wereld oorlog is ontstaan. Dat de vergelijking niet helemaal klopt, omdat Hitler niet voor niets de Joden vervolgde, was omdat de Joden rijk waren en hij geld nodig had voor zijn oorlogsmachine.

    Iemand die nogal verknocht is geraakt aan het pluche, gooit het het over een sluwe kant. Een nationalistische partij heeft altijd wel bestaansrecht. Alleen, je kunt niet te veel zetels krijgen want, mocht je ooit in de regering komen, val je al snel door de mand. Dus zeg je dan af en toe “domme” dingen en stoot je weer wat mensen af. En zo blijf je in een vellige bandbreedte, niet te veel en niet te weinig. Kan men lang volhouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s