De complottheorieën rond MH17 en de toespraak van Christine Lagarde

In de video hieronder wordt de berichtgeving rond de opstand in Oost-Oekraïne en de ramp met de MH-17 kritisch bekeken. Waarom krijgt de ramp zoveel media-aandacht? En waarom wordt er, voordat het onderzoek is afgerond, al geroepen wie de schuldige is en hoe die bestraft moet worden?

Aan het eind van de video zien we een toespraak van IMF-voorzitter Christine Lagarde voor de National Press Club in Washington. Zij sprak daar over het getal 7.
De toespraak dateert van januari 2014.

En pas in maart 2014 werd Rusland uit de G8 gezet, zodat er een G7 overbleef.

9 gedachten over “De complottheorieën rond MH17 en de toespraak van Christine Lagarde

 1. Wildebeest (7Penselen)

  Ik denk niet dat je achter complot theorieën aan moet lopen, ondanks het soms zeker verleidelijk is om het te doen. Wat Lagarde daar loopt te kakelen omtrent het getal 7 is vaag, maar ik kan hier verder ook geen touw aan vastknopen.

  Hier wordt gezegd dat de illuminatie, die vanaf de bloedlijn van Jezus de macht hebben en als doel hebben een nieuwe wereldorde te stichten (een wereld regering). Bla bla bla en nog meer onsamenhangend gezwets en grootse fantasieën. Een economische wereldmacht is zeker een mathematisch gevolg van een economie die steeds moet groeien, maar zoek er beslist geen boel lariekoek achter. Zie TTIP, om de economie weer aan te jagen wat in een postpeakoil wereld niet meer lukt. Complottheorieën kunnen leven in landen met een totaal verrotte en corrupte overheid, maar complottheorieën zijn vaak te “fantastisch” om ze eigenlijk te kunnen geloven. Overheden en multinationals zijn zeker terecht NIET geliefd en als corrupt gezien.

  En zoals ik eerder heb gezegd…. Het was allang bekend dat het onveilig is in het luchtruim van de Volksrepubliek Donetsk, maar veel geheimediensten zijn te laks om hun luchtvaartsmaatschappijen in te lichten, Kiev wist al minstens 3 dagen voor de ramp van de aanwezigheid van BUK systeem, maar sloot het luchtruim niet. En het ging mis en de schuld is weer op een derde geladen. En Rusland is snel gevonden Immers de voor het Westers imperialisme heiligverklaarde Oekraine moet dus alle wind uit de zeilen genomen worden, Volksrepubliek Donetsk waar de crash plaats vond is pro-Russisch, dus dan is Rusland de zondebok. Dit is niets anders dan zondebokpolitiek. Immers de Oekraine is een westers wingebied geworden met een slechtere toekomst dan Griekenland. (https://www.youtube.com/watch?v=U2fYcHLouXY)

  Vergeet niet dat deze overheid en multinationals alles doen om de status quo te handhaven en zullen dus ook behoorlijk zorgeloos met de aarde omgaan, terwijl de aarde dit niet kan hebben. Gewoon omdat zowel de elite als de gewone bevolking verslaafd zijn aan de macht en materiële welvaart. Voor sommige mensen is het moeilijk accepteren dat hier een ordinair verslavingsprobleem achter zit en geen spannend verhaal. Hetzij zo. Zolang hier niet iets in veranderd zal er ook niets te goede keren. En juist om aan de dope te komen zal men iedereen liegen en bedriegen en zullen zelfs oorlogen om uitgevochten worden. We zijn met zijn allen letterlijk geen haar beter dan een junkie die door het gedrag in de goot terecht is gekomen en we richten met onze verslavingen ook onszelf ten gronde, vaak zonder ook echte levenskwaliteit gekend te hebben.

 2. NevenA

  Voor sommige mensen is het moeilijk accepteren dat hier een ordinair verslavingsprobleem achter zit en geen spannend verhaal. Hetzij zo. Zolang hier niet iets in veranderd zal er ook niets te goede keren. En juist om aan de dope te komen zal men iedereen liegen en bedriegen en zullen zelfs oorlogen om uitgevochten worden. We zijn met zijn allen letterlijk geen haar beter dan een junkie die door het gedrag in de goot terecht is gekomen en we richten met onze verslavingen ook onszelf ten gronde, vaak zonder ook echte levenskwaliteit gekend te hebben.

  Goed gesproken, Wildebeest.

  Ik ben best gevoelig voor complottheorieën, en dus vond ik de theorie in dit filmpje dit best aardig gebracht. Maar je komt er nooit achter.

  Wat ik wel weet, en wat je maar beter niet hardop in NL kan zeggen gezien de massahysterie, is dat deze ramp nooit was gebeurd als mensen zaken als peak oil en klimaatverandering serieus zouden nemen. Dan zou ten eerste het geopolitieke conflict in de Oekraïne – dat naar mijn mening voornamelijk met gas, pijpleidingen en akkerland te maken heeft – nooit zoveel spanning kunnen opbouwen. En ten tweede zouden veel minder mensen zo achteloos op vakantie naar het Verre Oosten gaan.

  Dat maakt voor mij de ramp dubbel tragisch. Of driedubbel eigenlijk, want ondanks deze ellende, neemt niemand de achterliggende problematiek serieus. We gooien liever bloemen van een viaduct, en zwelgen in een soort verbindend verdriet (het moest na het Eurovisie Songfestival en het WK natuurlijk ook weer eens een keer huilen worden voor de massa), als opvulling van het bodemloze gat dat door de consumptiecultuur wordt achtergelaten.

  Maar ja, junkies, hè?

 3. Hans

  “en ten tweede zouden veel minder mensen zo achteloos op vakantie naar het Verre Oosten gaan”

  Helaas kun je niet anders dan achteloos in een vliegtuig stappen je bent op dat moment overgeleverd aan de goden(er zijn te veel variabelen), vliegen kan nooit 100% veilig zijn. Wel is het zeer vreemd dat men besluit over oorlogsgebied te vliegen, in die zin heb je helemaal gelijk, Neven. Vliegen zal in die zin dus een steeds moeilijkere aangelegenheid worden, aangezien er steeds meer conflictgebieden zullen gaan ontstaan.

  “Vergeet niet dat deze overheid en multinationals alles doen om de status quo te handhaven en zullen dus ook behoorlijk zorgeloos met de aarde omgaan, terwijl de aarde dit niet kan hebben. Gewoon omdat zowel de elite als de gewone bevolking verslaafd zijn aan de macht en materiële welvaart. Voor sommige mensen is het moeilijk accepteren dat hier een ordinair verslavingsprobleem achter zit en geen spannend verhaal”.

  Ik ben het hier niet helemaal mee eens Wildebeest. Er lopen 7 miljard mensen rond op deze aarde, die allemaal eten en een dak boven hun hoofd willen. Dus zelfs al zou de overdreven welvaart er nooit zijn geweest en alleen de basale behoeftes ingevuld zouden zijn, dan nog lopen we tegen grenzen op, vroeg of laat(misschien 100 jaar later). Waarom willen mensen zoveel kinderen in de wereld zetten? Ik denk dat men die vraag eens zou moeten stellen. Is dat de natuur? Dan gaan we zo wie zo onze ondergang tegemoet. Maar dat is een vraag die voor velen te gevoelig ligt en men maar vaak zeer ontwijkende antwoorden op krijgt, net als het hele peak-oil verhaal.

  Verder bedankt voor jou reflectie’s aangaande dit thema,leerzaam.
  Ook goed van Hans Verbeek om dit bespreekbaar te maken.

  1. Wildebeest (7Penselen)

   Het is juist dat de mensheid, zich boven de natuur kon verheffen, waarom het ooit zover heeft kunnen komen. Je hebt in de natuur altijd overbevolking van een soort gehad, maar de natuur corrigeert altijd vrij voortijdig.

   Maar het klopt zeker dat de expontentiel̈e bevolkingsgroei ook een natuurlijk gegeven is.

   @NevenA – Als mensen de klimaatveranderingen / peakoil serieus zouden nemen, zouden ze de dreiging boven dat oorlogsgebied ook serieus nemen. Zeker het feit dat 3 dagen voor MH17 een Oekrains vliegtuig op 10 km is neergeknald en ook de zaken zelf beter gaan onderzoeken. Dit en peak-everything heeft een ding gemeen. Men weet het en men is laks en denkt het zal wel goed gaan en als het mis gaat geeft men de ander de schuld.

   Verder valt het niet te ontkennen dat we allemaal junkies zijn. Als ik geen junk ben zit ik niet achter de computer deze meuk te tikken, maar zat met een groep mensen op een ver afgelegen boerderij zelfvoorzienend te leven.

 4. Hans Verbeek

  De Oekraïners worden nu door o.a. het IMF gedwongen om af te kicken van hun goedkoop-gas-verslaving.
  In 2012 deden 2 onderzoekers in opdracht van het IMF onderzoek naar de gevolgen van het afschaffen van de aardgassubsidie in de Oekraïne.
  https://www.imf.org/external/pubs/ft/wp/2012/wp12247.pdf – Interessant leesvoer.

  Dat betekent natuurlijk niet dat de hele revolutie in Oekraïne op touw is gezet om de subsidie op aardgas af te kunnen schaffen.
  Maar nu er toch neo-liberale en corrupte politici aan de macht zijn gekomen, kunnen westerse bedrijven, die kans niet laten lopen.
  Amerikaanse bedrijven willen de Oekraïnse bodem wel komen fracken om zo een klein beetje schaliegas naar boven te halen.
  http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/apr/10/us-fracking-companies-climate-change-crisis-shock-doctrine
  Het zal netto niets opleveren, maar het zal de beurswaarde van het bedrijf verhogen, zodat de aandeelhouders weer een mooi dividend krijgen.

 5. Danny Lemmerlijn

  Er spelen mij hier helaas teveel toevalligheden een rol om alles maar voor zoete koek aan te nemen. Uit de toespraak van Christine Lagarde kun je inderdaad het e.e.a. hierover concluderen. In maart het toestel van dezelfde maatschappij zomaar weg von fenster. Niemand heeft ook maar een geloofwaardige reden gegeven hoe dit kon. Okee, de Oceaan is groot.
  Dan nog de getallen 7 en 17 die wellicht toevallig een rol spelen. Een vliegtuig wat schijnbaar wederom een vreemde koers vliegt. Zo ga je inderdaad in een complot geloven.
  Ik zie misschien spoken, echter het is duidelijk dat wij in een tijd leven van Cyber. De amerikanen hebben een hele stad welke draait om de bits en bytes (silicon valley). Er vliegen drones in de lucht. Je hoeft niet veel wetenschap van de luchtvaart te hebben om te weten dat een Boeing vol met computers zit. Ik ben alleszins een computernerd (met alle respect), maar kan iemand mij vertellen of het mogelijk is om van een boeing een drone te maken welke gewoon van de radar verdwijnt, en die men kan sturen waar men maar wilt.

  Verder geloof ik in de Kondratiev Cyclus (heeft zich ruimschoots bewezen) en in de ECM van Martin Armstrong. Volgens hun theorie wordt het inderdaad tijd voor een big reset. Volgens Armstrong op 1-9-2015 exact. Maar rond 3-8-2014 is er ook weer een Armstrong momentje.

  Ik hoop dat het allemaal niet zo erg wordt als velen zeggen. Wellicht vinden de illuminatie van de wereld het geen aantrekkelijk idee om decennia in een atoomkelder te zitten. Zij kunnen dan niet genieten van hun rijkdom, mooie paleizen, yachten etc.. etc…

  1. Hans Verbeek

   Bedankt voor je reactie, Danny.
   Persoonlijk geloof ik ook niet in een groot vooropgezet plan van de Illuminati (of New World Order). Maar ik denk wel dat de machthebbers en bankiers van alles doen om er van te profiteren.
   Als ze een groepje godsdienstfanaten zo gek kunnen krijgen om de bevolking te terroriseren, kunnen ze meer wapens leveren om die terroristen te bestrijden. Dus waarom niet.
   Door zelf aanslagen te plegen kunnen ze identificatieplicht invoeren, de burgerlijke vrijheden beperken en zeer strenge wetten invoeren. Als contant geld wordt afgeschaft, dan komt er nooit meer een bankrun en kan een bank nooit meer failliet gaan.

 6. arthur

  Krijg steeds meer het vermoeden dat de Boeing 777 mh17 helemaal niet heeft gevlogen.Er zijn bewijzen dat de vlucht geannuleerd was op 17-7.Er zijn hiervan
  Foto’s genomen van de info vlucht borden op
  Schiphol. ook zijn de cancel gegevens terug te vinden op flightrader24.com.Hoogstwaarschijnlijk hebben de passagiers hun paspoort moeten afstaan tijdens de overstap naar een ander vliegtuig.Het vliegtuig wat daadwerkelijk op de grond lag in de oekraïne was de mh370 met
  De dode passagiers en is waarschijnlijk op de grond ter explosie gebracht.het valse mh17
  Vliegtuig moest afwijken van de vliegroute
  Om over de ramp plek te vliegen om het zodoende te laten lijken dat het daar neer is gestort.voor de rest was de communicatie met het vliegtuig niet meer mogelijk en is met passagiers en al naar een onbekende bestemming gegaan.Het vliegtuig op de grond
  Was de mh370! Dit onder ander door bv het missen van een raampje net onder de vlag datwat de Boeing 777 van mh17 wel had. ook werd er verteld door oog getuigen dat veel van de aangetroffen lijken al in staat van ontbinding waren.En zo zijn er nog tal van meerdere bewijzen dat de crashsite een vooropgezet plan was.Ik vraag mij ook werkelijk af of er iemand van de nabestaanden 100% hun overleden familie lid
  Fysiek heeft kunnen identificeren.Dus niet alléén via het zogenaamde dna of gebidsgegevens.

  Er wordt hier een heel vies spelletje gespeeld door een groepje zeer machtige personen.

  1. Hans Verbeek Berichtauteur

   Je bent hier welkom om je ideeën en theorieën uit te leggen, Arthur.
   Met de laatste zin ben ik het helemaal eens: de ramp met de MH17 is het gevolg van een smerig machtspelletje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s