Stadslandbouw: een succesverhaal uit Los Angeles

De familie Dervaes heeft in Los Angeles hun ruime tuin van 400m² omgebouwd tot een moestuin waarin ze 400 verschillende gewassen verbouwen. Het gezin, vader met drie volwassen kinderen, produceert daardoor bijna volledig hun eigen voedsel. Alleen rijst, graan, pasta en tortilla’s kopen ze nog in de supermarkt.
Hierbij moet wel worden aangetekend dat Los Angeles op 34 graden Noorderbreedte ligt, vergelijkbaar met Noord-Afrika. Op die breedtegraad levert de zon het hele jaar voldoende energie voor landbouw. Het hele jaar door kan er geoogst worden.

Je maakt als het ware een zonnecollector van je achtertuintje. Je vangt de zonne-energie op en zet die om in voedsel. Zo hoeven er veel minder vrachtwagens met voedsel rond te rijden. En je weet dat er niet met je voedsel is geknoeid.

via Deep Resource

Advertenties

4 gedachten over “Stadslandbouw: een succesverhaal uit Los Angeles

  1. Hans Verbeek

   Deze mensen verdienen inderdaad hun brood met deze hobby, Bert. Ze vinden het nog leuk ook om in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien.
   Ze boffen wel dat ze in een subtropisch klimaat leven. In Nederland is het een stuk moeilijker. Ze hoeven ook niet zo nodig met het vliegtuig op vakantie. Het is een eenvoudig, simpel leven… het spreekt mij bijzonder aan.
   Bekijk het filmpje nog maar eens.

   1. Bert Pijnse van der Aa

    @ Hans. Het spreekt mij ook bijzonder aan. Alleen het kan niet. Ik geef per dag ongeveer tussen de 2 en 5 euro uit aan groenten. Alleen al de kosten van een lapje grond zullen vele malen hoger zijn. helemaal al in Los Angeles. Waar betalen ze de auto van en het huis en de elektriciteits rekening ? Inderdaad, voor verwarming zullen ze niet veel kwijt zijn. ” Dat laat onverlet dat zelf tuinieren natuurlijk zeer bevredigend is ” ( laatste zin van het artikeltje )

 1. Rob Alberts

  Zelfvoorzienend ben ik zeker niet.
  Mijn tuin geef ik als een reservaat aan de stadsdieren.
  Te veel schaduw en een te klein oppervlak maken het lastig om iets te verbouwen.

  Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s