Het flinterdunne bewijs: een flinterdunne identiteitskaart

In 1985 pleegden terroristen in België aanslagen op supermarkten. De groep terroristen schoot bij 3 overvallen 16 mensen dood. De groep werd de Bende van Nijvel genoemd en wordt ook verdacht van een reeks moorden in 1982 en 1983. Na 30 jaar heeft de Belgische politie nog geen enkel idee, wie de mannen uit de Bende van Nijvel waren.
In Amsterdam worden regelmatig criminelen doodgeschoten door concurrenten. De Nederlandse justitie vindt nooit direct bewijsmateriaal om de moordenaars te identificeren. Justitie belooft criminelen strafvermindering in ruil voor belastende getuigenverklaringen.
Bij andere geruchtmakende moordzaken zie je hetzelfde: de moordenaars laten nooit hun identiteitsbewijs achter.

Voor terroristen gelden andere regels.
Bij de aanslag op het kantoor van Charlie Hebdo in Parijs werd wel een identiteitskaart gevonden. De politie had geluk dat een van de 2 daders ’s ochtends toen hij op pad ging zijn identteitsbewijs meenam. Het is extreem toevallig dat die terrorist een gat in zijn zak had, zodat het identiteitskaartje uit zijn zak gleed en in de auto bleef liggen.
Bij mij gaat dan een alarmbel rinkelen.
De identiteitskaart kan ook neergelegd zijn om de politie op een dwaalspoor te brengen.

B6z0ivDCUAAS3sq

In de media hoor je die suggestie niet. Men gaat er van uit dat de unieke vondst van een unieke identiteitskaart waterdicht bewijsmateriaal is.
Ik vind het flinterdun bewijsmateriaal, dat zeer sceptisch bekeken moet worden.

Op 11 september 2001 kreeg een Newyorkse politieman in de buurt van de brandende Twin Towers een paspoort in de handen gedrukt. Later die dag bleek dat het paspoort van Satam Al Suqami was, een van de kapers, die aan boord van zou zijn geweest van het vliegtuig dat de zuidelijke WTC-toren binnenvloog.
Het is niet bekend wie het paspoort van Al Suqami inleverde bij de politieman. Misschien was het Al Suqami zelf wel. Als het paspoort de vliegtuigcrash en de verwoestende vuurbal zonder enige schade kon doorstaan, dan is het ook mogelijk dat Satam Al Suqami helemaal niet in het vliegtuig zat.

Satam_al-Suqami_VISA

Na de aanslag op het kantoor van Charlie Hebdo meldde de Franse politie dat naast de broers Cherif en Said Kouachi, ook de jonge Hamyd Mourad betrokken was bij de aanslag.
De Franse politie moet maar eens uitleggen waarom zij meenden dat Hamyd Mourad een terrorist is, die iets te maken heeft met de aanslag. De jongen bleek niet eens in Parijs te zijn op het moment van de aanslag en is toevallig de zwager van een van de broers Kouachi.
Had men ook een identiteitskaart van Hamyd Mourad gevonden ?
Zijn er nog andere zwagers of familieleden van de broers Kouachi ten onrechte als verdachte aangemerkt?

Ik raad iedereen aan om zeer voorzichtig met identiteitsbewijzen om te gaan. Je wilt niet dat je identiteitsbewijs gevonden wordt op de plek waar een misdrijf of aanslag is gepleegd.

Advertenties

2 gedachten over “Het flinterdunne bewijs: een flinterdunne identiteitskaart

 1. spechtje

  Heel het verhaal en vooral de verklaringen in de mainstreammedia van die aanslag stinken, en nog geen klein beetje. Met alle respect voor de slachtoffers echter, zij hebben het totaal niet verdiend.
  Het idee dat je opgeofferd bent als collateral damage in een smerig geo-politiek spel moet op zijn minst gezegd wraakroepend zijn. Zeker voor overlevenden, familieleden en vrienden van de slachtoffers.
  Er zijn inderdaad verschillende dingen die wijzen op false flag elementen, maar die worden genegeerd in de main stream. Had je ook anders verwacht ????

  http://www.paulcraigroberts.org/2015/01/11/suspicions-growing-french-shootings-false-flag-operation/

  Het gaat me ook allemaal veel te snel en te simpel : hoe de daders worden gevat, hoe er op een paar tellen tijd een gigantische politiemacht te been is (hel lijkt wel of ze stand-by stonden en wisten dat ze moesten wachten op het fluitsignaal).
  Vergelijk dat eens met de aanslag van Breivik. Hij dacht dat hij het niet ging overleven, en hij vroeg zich bij wijze van spreken af toen hij aan het moorden ging op dat eiland : hoe komt het nu dat ik zo lang kan doorgaan, waar zijn de ordediensten, hoe komt het dat ik zelf nog niet ben neergeschoten ?
  Of het voorbeeld dat u aanhaalt, de bende van Nijvel, na zoveel jaren, en zoveel onderzoek nog altijd geen daders gevat.
  Ook vanuit de islamitische wereld wordt het gegeven van een false flag erkend :

  http://www.zerohedge.com/news/2015-01-13/turkish-presidents-stunning-outburst-french-are-behind-charlie-hebdo-massacre-mossad

  En ondertussen is er een klimaat van angst en wantrouwen gecreëerd. Al zeker in Vlaanderen, en in Antwerpen waar ik woon.

  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2186089/2015/01/18/De-Wever-Als-er-een-aanslag-komt-is-het-in-Antwerpen.dhtml

  En als gevolg daarvan glijden we af naar een totalitaire fascistische politiestaat.

  http://www.hln.be/hln/nl/32616/Terreurdreiging-in-Belgie/article/detail/2184867/2015/01/17/Kernkabinet-wil-geleidelijk-tot-300-militairen-inzetten.dhtml

  Vanaf nu bent u verdacht als u zich op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bevindt, en moet je maar bewijzen dat je geen terrorist bent, en niet omgekeerd.
  Nog even en de dienstplicht wordt opnieuw ingevoerd, dan is men ook ineens van het leger werkloze jongeren vanaf, en kunnen deze als kanonvlees gaan dienen tegen een door het Westen zelf gecreëerde vijand. Zo kan het establishment (de elite) zich beschermen tegen een revolutie die tegen hun gericht zou zijn.
  Het hele militaire industriële complex kan weer op volle toeren gaan draaien (hoe heeft Hitler de Duitse economie er weer bovenop gekregen ?) , we krijgen propaganda door onze stroot geduwd waarom het zo heroïsch is dat je je leven wenst op te opofferen voor de eer en de glorie van het vaderland. En nog meer van dat fraais. Een kat in het nauw (de Roverheid) maakt rare sprongen.

  Ik heb hier een enorm déja-vu gevoel bij. Helaas blijft de mensheid de fouten van het verleden herhalen.

  1. Hans Verbeek Berichtauteur

   Bedankt voor je bijdrage, Spechtje.
   Hopelijk heeft het schrijven van dit stuk je een beetje opgelucht.
   Maak je niet te veel zorgen, dat is een onprettig gevoel. En dat is precies wat de terroristen en degenen die erachter zitten willen bereiken.
   Steek je energie in kleine dingen en de mensen om je heen. Daar is je invloed (en voldoening) het grootst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s