Autoverkoop eerste kwartaal in Nederland nipt hoger dan in 2014

In het eerste kwartaal van 2015 werden in Nederland ruim 110 duizend nieuwe auto’s verkocht. Dat zijn er drieduizend meer dan in de eerste drie maanden van 2014. Maar het eerste kwartaal van 2015 is voor de autoverkopers het op een na slechtste eerste kwartaal sinds 1999.

Schermafbeelding 2015-05-11 om 12.00.18

De verkopen over april ook al bekend gemaakt, maar nog niet opgenomen in de overzichtelijke tabellen van het CBS. Uit cijfers van RDC/Inmotiv zijn er in april 2015 ruim 27 duizend nieuwe auto’s verkocht. Dat is meer dan 1000 auto’s minder dan in april 2014. En daarmee is april 2015 voor de autobranche de slechtste april in de afgelopen 16 jaar.

Schermafbeelding 2015-05-11 om 12.16.43

De dalende autoverkoop betekent dat op den duur ook de benzineverkoop zal afnemen en dat er geen nieuwe snelwegen meer aangelegd hoeven worden. Een dalende autoverkoop is een symptoom van een krimpende economie waarin het energieverbruik en de CO2-uitstoot dalen.

Advertenties

4 gedachten over “Autoverkoop eerste kwartaal in Nederland nipt hoger dan in 2014

 1. Wildebeest (S7P)

  Dat het CO2 daalt is alleszins onzeker. Naarmate de olie schaarser wordt betekent ook dat men mindere kwaliteit olie gaat aanspreken, die dan meer vervuiling (fijnstof en CO2) met zich meebrengt.

  Vast staat wel dat oneindige economische groei op een eindige planeet niet kan en we nu wel over de piek heen zijn.

  1. Hans Verbeek

   Ik ben optimistisch, Wildebeest. Als er minder auto’s gemaakt worden, hoeft er minder metaal gemaakt te worden en minder wegen aangelegd te worden. Dus ook in andere sectoren daalt het energieverbruik en dus de CO2-uitstoot.

 2. Hans

  In dit artikel een mooie voorbeelden dat de auto-industrie in Duitsland(bijvoorbeeld), het beeld voor elektro auto’s, qua verkoopaantallen veel te mooi voorstelt. Er wordt duidelijk gerommeld met cijfers, veel mooier voorspiegelen dan het is.
  Ongeveer 8% zijn maar prive kopers (slaat nog geen deuk in een pakje boter), de rest: autodealers, fabrikanten, bedrijven, etc.

  http://www.handelsblatt.com/auto/nachrichten/alternative-antriebe-noch-keine-5-000-echten-kaeufer/11611794.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s