Een andere aanpak van het Syrische vluchtelingenprobleem

Al een jaar lang bombarderen gevechtsvliegtuigen van tientallen rijke Westerse landen in de Iraakse en Syrische woestijn. De vrede is door de bommentapijten geen stap dichterbij gekomen. De oorlogsvluchtelingen komen wel steeds dichterbij.

In onderstaande video wordt een andere aanpak van het Syrische vluchtelingenprobleem bepleit.
Kort samengevat:
– stop met het steunen en bewapenen van gewapende groepen in Syrië
– dwing Turkije en Jordanië om de toevoer van wapens en munitie naar IS te blokkeren
– help de regering van Assad om de rebellen te verjagen
– help de Syriërs bij de opvang in veilige gebieden en de herbouw van hun verwoeste steden

Advertenties

3 gedachten over “Een andere aanpak van het Syrische vluchtelingenprobleem

 1. paradoxnl

  Volgens de maker van de hieronder geplaatste video is het door het nieuwe beleid op Youtube steeds lastiger om ‘anti-oorlog’ video’s zonder gevolgen op Youtube te plaatsen.
  Hij beweert dat (als ik me niet vergis) met name het afgelopen jaar vooral video’s welke bijvoorbeeld ‘anti Israel of anti amerikaans beleid in irak’ zonder notificatie ineens van youtube verwijderd zijn. De maker van de video heeft daarover ook contact opgenomen met ‘Youtube’ en het werd bevestigd dat er nieuw beleid is ten aanzien van video’s welke over oorlog gaan. Zie daartoe vooral vanaf minuut 4 in onderstaande video
  Als laatstgenoemde waar is (en gezien de geplaatste email reactie van Youtube, zie vanaf minuut 4 in de video van deze reactie, neem ik aan dat het waar is) dan wordt het steeds lastiger om op een gezonde wijze ‘vrijheid van informatie deling’ in stand te houden.

  1. Hans Verbeek

   Bedankt voor je reactie, Paradox.
   Ik volg Stormcloudsgathering al een tijdje. Je hoeft het niet altijd eens te zijn met zijn zienswijze, maar de kalme en rustige manier waarop hij oproept om zelf na te denken over gebeurtenissen spreekt mij bijzonder aan.
   Het zou jammer zijn als Stormcloudsgatherng en het Corbettreport van YouTube geweerd zouden worden, louter omdat de inhoud controversieel is. Grote Broer wil graag uitmaken wat mij mogen zien op internet.

   1. paradoxnl

    Zou zeker jammer zijn Hans.

    Los van jouw artikel even wat gespeculeer…
    Sommige analisten vermoeden dat de oorlog in Syrie (en buurlanden) een proxy war (oorlog bij volmacht) van de VS (en mogelijk ook enkele bondgenoten) tegen Rusland is (en Iran als volgende tussenstap). De VS is als het ware de achterman van het ‘Syrische bevrijdingsleger’, waarbij dus het Syrische bevrijdingsleger de volmacht van de VS heeft om het Syrische bewind om ver te werpen. Rusland is de achterman van Assad, het huidige Syrische bewind. Er spelen waarschijnlijk ook nog andere belangen op de achtergrond…Turkije heeft zo haar belangen, Saoedi Arabie heeft zo haar belangen…Israel heeft zo haar belangen en ga zo maar door.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s