Weer een paspoort van een terrorist gevonden

Afgelopen vrijdag werd in Parijs bij het lichaam van een zelfmoordterrorist een paspoort gevonden. Automatisch gaat dan iedereen ervan uit dat de dode terrorist de eigenaar is van het paspoort. En daarom denkt nu 99% van de Europese bevolking dat een Syrische vluchteling, die begin oktober via het Griekse eiland Leros Europa binnenkwam, zichzelf in Parijs opblies nadat de aanslag, die hij in het voetbalstadion wilde plegen verijdeld werd.

map athens to france

Veel mensen, die liever geen vluchtelingen willen opvangen in Nederland, zullen nu roepen: “Zie je wel: het zijn gevaarlijke mensen. Die willen we niet in ons dorp in ons land.”

Het gevonden paspoort wordt door de Franse president Hollande gebruikt als rechtvaardiging voor nog meer bombardementen. Volgens mij zijn nog meer bommen geen oplossing voor het vluchtelingenprobleem. Er zullen nog meer Syriërs hun kapotgeschoten land ontvluchten.

Is het paspoort echt en is het wel van de dader?
Als er heel snel na een misdaad of een aanslag een identiteitsbewijs gevonden wordt, is dat dan betrouwbaar bewijsmateriaal?
In januari van dit jaar werd na de aanslag op de redaktie van Charlie Hebdo ook een identiteitsbewijs gevonden. De daders van die aanslag droegen bivakmutsen en waren onherkenbaar. Maar ze waren zo dom om een identiteitsbewijs achter te laten in de vluchtauto… of ze lieten met opzet de identiteitskaart van iemand anders achter.

Op 11 september 2001 werd in de omgeving van de brandende Twin Towers het paspoort van Satam Al Suqami gevonden. Volgens de autoriteiten was dat paspoort doorslaggevend bewijs dat Al Suqami één van de vliegtuigkapers was.
De kans dat het paspoort uit de binnenzak van een passagier omlaagdwarrelt, onbeschadigd door de vuurbal bij de inslag, lijkt mij verwaarloosbaar klein. Het lijkt mij veel waarschijnlijker dat iemand anders opzettelijk het paspoort van Al Suqami op straat neergelegd heeft, zodat het bewijsmateriaal gevonden kon worden.
Je hoeft geen briljante detective te zijn om te gaan twijfelen als er een paspoort gevonden wordt op de plaats van een misdrijf.

passport

In de week voor de aanslagen was er een nieuwsbericht over een Tunesische moslimextremist die via Italië probeerde Europa binnen te komen. Vijf dagen later wordt in Parijs het paspoort van een Syrische vluchteling gevonden op de plek waar een aanslag gepleegd werd. De meeste mensen zullen nu zeggen: “Zie je wel: er zitten terroristen tussen die vluchtelingen.”

Bij mij gaat dan een belletje rinkelen: het ligt allemaal wel heel erg voor de hand… het is mij ietsje te makkelijk. Word ik door de media gemanipuleerd?
De haast en de geilheid waarmee de media naar buiten brachten dat de aanslag gepleegd was door een Syrische vluchteling, die in oktober via Griekenland Europa binnenkwam, vind ik griezelig.

15 gedachten over “Weer een paspoort van een terrorist gevonden

 1. Hans

  Hans ik vind het ook maar allemaal heel erg vreemd inderdaad.
  1)hoe kan men zo snel weten wie alle daders zijn, als je met een bomgordel tot kebab bent getorpedeerd ?.
  2): zelf ben ik een vrij nauwgezet persoon maar ga toch heel erg vaak de deur uit zonder ID.
  3): let eens op in het onderste artikel(link onderaan). Bij bijna alle namen staat een (zogenaamde?)connectie met Syrië. Het is mij ook allemaal iets te toevallig:

  1) Salah Abdeslam (26) Het is niet bekend of hij ooit naar SYRIË is gereisd
  2) Abdelhamid Abaaoud (27) In 2014 zou hij met zijn jongere broer naar SYRIË zijn gereisd
  3) Ahmed al Mohammed (25) Een SYRISCH paspoort met daarin die naam en de geboorteplaats Idlib werd bij zijn stoffelijk overschot aangetroffen
  4) Bilal Hadfi (20) Afgelopen voorjaar ging hij naar SYRIË
  5) Omar Ismaël Mostefaï (29) waar vandaan hij vermoedelijk naar SYRIË is gegaan
  6) Ibrahim Abdeslam (31)

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/24747348/__Deze_daders_zijn_nu_bekend__.html

  Je zegt: “Er zullen nog meer Syriërs hun kapotgeschoten land ontvluchten.”
  Misschien is dat nu net de bedoeling.

  1. Hans Verbeek

   Net als bij eerdere aanslagen (de Boston marathon en Charlie Hebdo) wordt er nu al dagenlang gejaagd op ontsnapte terroristen en handlangers. De politie is nog beter bewapend dan de vorige keer en heeft nog meer bevoegdheden… we zijn in oorlog, dus we vinden dit machtsvertoon geoorloofd.
   Bij de volgende aanslag (en die komt) zullen er nog meer politie en militairen op straat gaan rondlopen met nog meer bevoegdheden.

   1. Hans Verbeek Berichtauteur

    Bedankt voor de tip, Hans.
    Ik had het verhaal van Gaeroid O’Colmain al ergens anders gehoord.
    Het is ook interessant voor andere lezers van dit weblog:

 2. Ivor Biggun

  In een volgend leven wil ik een Arabisch paspoort worden. Als iets in de buurt komt van het eeuwige leven op aarde dan is dat het wel. Maar mensen zijn geprogrammeerd om het te geloven. Iets na 9-11 is er namelijk een pitcher van de Yankees gecrasht met zijn vliegtuig. Wat vindt men terug, zijn paspoort. Zie je wel dat het mogelijk is!

 3. Raymond Horstman

  Misschien zijn het de terroristen zelf die zorg dragen dat hun paspoorten gevonden worden. Ze willen wel graag erkenning van wat in hun ogen een geweldige actie is. Dat de rest van de mensheid beslist anders over hun laffe daden denkt zal ze verder een zorg zijn. Ze zijn in het paradijs met hun 72 maagden en wat wil een martelaar nog meer?

  1. Ismail

   Waarom je ID achterlaten als je weet dat je straks je Schepper zal ontmoeten? Dit lijkt meer het werk van geheime diensten in opdracht van (schaduw) regering (en).

  1. Hans Verbeek

   Tsja, Herman, de VS is al 14 jaar in Afghanistan aan het vechten en bombarderenen het eind lijkt daar nog niet in zicht.
   Raqqa, de hoofdstad van IS, is het nieuwe Tora-Bora. Bombarderen en nog eens bombarderen. En dan nog eens bombarderen. Misschien gaat de oorlog tegen IS net zo lang duren als de oorlog tegen de Taliban.

 4. paradoxnl

  Rare wereld. Onder andere het Midden Oosten wordt volgepropt met wapens. Grote groepen aan mensen worden vervolgens getraind door militaire adviseurs.
  Het lijkt wel of er zoveel mogelijk olie op het vuur gegooid wordt om, soms onder de noemer van vrijheid en democratie, mensen tegen elkaar op te zetten. Als vergelding worden er weer 10x zoveel mensen vermoord. Nieuwe “vijanden” staan weer op. Het houdt niet op. Over ‘collateral damage’ hoor je relatief weinig in het nieuws, of het wordt m.i. wel erg makkelijk goed gepraat of enorm gebagatelliseerd. Klinkt wat achterdochtig, maar het zou me niet verbazen dat op de achtergrond er sprake is van verborgen agenda’s waarvoor de gebeurtenissen in Parijs koren op de molen zijn, goed in hun agenda passen om nog meer geweld te rechtvaardigen.

 5. Knez

  Heel simpel. Is voor de familie en achterblijvers die bewijs moeten hebben dat diegene dood is. Voor recht op fonds of uitkering zoals weduwen of wezen. Dient als bewijs dat de persoon ook echt dood is.

  1. Hans Verbeek Berichtauteur

   Het lichaam is niet gevonden, dus degene die in december 2016 in Berlijn de ID-kaart achterliet, leeft nog. Er is dus geen weduwe.
   Het is vrij moeilijk om in Europa lang rond te lopen zonder identiteitsbewijs. Deze Noord-Afrikaan kan ook niet zo makkelijk een nieuwe ID-kaart gaan aanvragen.

  1. Hans Verbeek Berichtauteur

   Zou kunnen, Henriette. Maar “de held”, die afgelopen maandag in Berlijn de aanslag is gevlucht en wil kennelijk geen martelaar worden.
   Ik denk toch dat het door iemand anders is neergelegd om de politie op een dwaalspoor te brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s