Lage benzineprijs leidt tot iets hogere benzineverkoop

In de afgelopen maanden is er in Nederland wat meer benzine en diesel verkocht dan vorig jaar. Misschien komt dat door de lagere prijzen.
In februari 2016 werd er 417 miljoen liter benzine verkocht. Dat is 24 miljoen liter ofwel 6% meer dan in februari 2015. In de grafiek hieronder staat de maandelijkse benzineverkoop in de afgelopen 5 jaar weergegeven.

Schermafbeelding 2016-05-01 om 18.32.02

De hoeveelheid diesel die in februari 2016 werd verkocht bedraagt 544 miljoen liter. Dat is 5 miljoen liter ofwel 0,9%, meer dan in februari 2015. Maar wel beduidend minder dan de hoeveelheid die in februari 2014 en 2013 werd verkocht.
De grafiek hieronder laat duidelijk zien dat de verkoop van diesel de afgelopen jaren is gedaald.

Schermafbeelding 2016-05-01 om 18.37.14

Een gedachte over “Lage benzineprijs leidt tot iets hogere benzineverkoop

  1. Raymond Horstman

    De crisis lijkt voorbij. Mensen zijn wat optimistischer geworden en hebben ook wat meer te besteden. Ze gaan vaker op vakantie, kopen meer ook auto’s en hebben meer brandstof nodig. Aangezien recessies de gewoonte lijken te hebben om eens per 10 jaar langs te komen zal dit nog een tijdje doorgaan. Hopelijk zullen meer elektrische auto’s worden gekocht. Maar uiteindelijk zal de vraag naar brandstof weer stijgen. Overigens lijkt de prijsdaling voor ruwe olie al weer voorbij te gaan. Van januari tot en met april steeg de prijs van $30,- per vat alweer tot $45,- per vat. Dat is een stijging van maar liefst 50% in slechts drie maanden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s