Terug naar een lokale economie

Als ik eten koop, probeer ik zoveel mogelijk lokale produkten te kopen. Melk, groenten, fruit en vlees wil ik het liefst direct van de producent, de boer en boerin kopen.

Een paar jaar geleden ben ik geleidelijk aan gestopt met het kopen van voedsel van andere continenten. Die produkten hebben duizenden kilometers afgelegd in schepen, vrachtauto’s, treinen of zelfs vliegtuigen. Dat kost ontzettend veel energie, aardolie en steenkool.  Dat kan zo niet blijven doorgaan.
In de film hieronder leggen nog meer mensen uit waarom het zinvol is om lokaal geproduceerd voedsel en andere spullen te gaan kopen.

Een gedachte over “Terug naar een lokale economie

  1. Kapitein

    De uitstoot van Co2 door schepen, vrachtwagens, vliegtuigen, treinen en industrie is een feit maar niet het probleem van de opwarming van de aarde. De meeste Co2 wordt door de oceanen geproduceerd. Nu de lucht schonere wordt neemt de intensiteit van het UV licht toe waardoor dit UV licht verder doordringt in de oceanen. Hierdoor warmt het oceaan water verder op. De zeestroming transporteert dit warme water naar de noord en de zuidpool. Hierdoor smelt het poolijs van onder. Eigenlijk zouden we meer vulkanisch as in de lucht moeten hebben dat als UV filter werkt en de opwarming van de oceanen in balans houdt. Ook de uitstoot van industrie werkt als UV filter maar dat is slecht voor de volksgezondheid. Belangrijk is dat de milieu freeks de waarheid inzien en het echte verhaal vertellen. Voor bedrijven is milieu een verdien model en voor de politiek is het om de macht te grijpen. Groente uit eigen tuin is lekker en voor diegenen die de ruimte er voor heeft moet het zeker doen maar het niet meer transporteren is een illusie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s